NAVRCHOLU.cz
Právě je 22 říj 2014, 06:46

OPEL díly + diagnostika    Servis Vašich Opelů


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 861 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 87  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: OPCOM - vase skusenosti
PříspěvekNapsal: 19 led 2009, 21:10 
Offline

Registrován: 29 lis 2008, 23:06
Příspěvky: 47
ak mate nejake skusenosti s kablom OPCOM, problemy, funkcie, moznosti SW, prosim podelte sa s nimi. chcel by som si ten kabel kupit, aby som si mohol doplnit niektore funkcie ktore este nemam aktivne, cita pripadne chyby, konfigurovat jednotky... 66,- EUR za kazde programovanie v OPLI sa mi nechce davat.

_________________
<')))><
Astra 08 1.7 CDTI Caravan


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OPCOM - vase skusenosti
PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 19:23 
Offline

Registrován: 03 zář 2008, 21:47
Příspěvky: 118
da sa s tym napriklad aktivovat palubny pocitac?? u grafickeho nefarebneho displeja ?

_________________
Astra H 1.9 Cdti 88kw 16v


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OPCOM - vase skusenosti
PříspěvekNapsal: 12 úno 2009, 01:08 
Offline

Registrován: 25 led 2009, 17:38
Příspěvky: 2
Bydliště: Příbram
Krom rychlé a přehledné diagnostiky všech jednotek na autě nabízí i nějaké to programování některých jednotek a funkcí.Přispůsobíš například nové klíče ,uděláš synchronizaci dálkových ovladačů,umí spárovat např. jednotku immo s motorovou, u airbagů udělá konfiguraci nové jednotky,u motorové například nakoduješ nové vstřiky,u ESP nakoduješ úhel volantu,nakoduješ též ventilky na hlídání tlaku Pneu,u aut s CAN sběrnicí jde dělat kodování jednotek na této zběrnici,také denní svícení lze udělat i když tady ne vždy musí umět všechny jednotky,dají se aktivovat deaktivovat například mlhovky a je toho ještě mnohem víc co s tím lze udělat ,taky u EDC16 umí číst skutečný stav KM , u ASTRY G Tacho VDO umí například vyčíst a přepsat KM včetně vyčtení celé EEPROM .... Neříkám že je to něco tak dokonalého jako TECH 2 , tolik věcí samozřejmě neumí a nikdy umět nebude ,originální diagnostice se dá přiblížit ale né zcela srovnat a jelikož na originálech též dělám ( i když jiné značky aut) vím o čem mluvím a musím říct že OP-COM mě docela překvapil i když nerovná se TUCHU 2 nabízí toho opravdu hodně ,Pro běžnou diagnostiku zcela vystačující . Když porovnám například s BOSCH KTSkou ,která z multiznačkových diagnostik Opla docela umí ,pak musím říct že OP-COM je mnohem dokonalejší a umožňuje právě řadu různých konfigurací ,které multiznačkové diagnostiky většinou vůbec nesvedou. Samozřejmě se bavím o originál HW a poslední verzi OP-COMu ne čínském kabelu z verzí SW někdy z roku 2007. ;)

_________________
Oprava autoelektriky,autoelektroniky,original diagnostika TECH2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OPCOM - vase skusenosti
PříspěvekNapsal: 19 úno 2009, 09:01 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 15 úno 2009, 19:56
Příspěvky: 12
Bydliště: Kaplice
Jinak pánové je tu spousta zajiímavý věcí takže bych chtěl všem poděkovat je to tu super ,já jsem strarší osel takže každá rada se mi hodí. :roll:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OPCOM - vase skusenosti
PříspěvekNapsal: 23 říj 2009, 19:02 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2008, 21:12
Příspěvky: 1349
Nemate nekdo nejake tipy, co se da nastavit? Me by treba zajimaly ty ruzne rezimy denniho sviceni atd. Toto jsem treba nenasel.

Kazdopadne umi to odparovat display od radia, coz je hezke, protoze uvazuju o vymene GID za CID a teoreticky bych to pak mohl zvladnout sam.

Kazdopadne nejdriv stejne musim zjistit security code...

_________________
Moje Astra


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OPCOM - vase skusenosti
PříspěvekNapsal: 06 pro 2009, 10:26 
Offline

Registrován: 05 pro 2009, 22:01
Příspěvky: 2
Mam taky problem.
Po aktivaciikabla na soft bolo vs.ok ale ked som ho pripojil na astruh
som chcel vycitat chyby lebo astra nestartuje kabel urobil zakl. vypis z rj ako cislo vin atd. ked som dal vypisat zavady napisal ze v komunikacii nastala chyba. Pri teste interfejsu napisal firmware 1,33
a vs.ok.Pripojil som ho na sintru kde to este nejde cez can tu urobil to iste s tim ze firmvare sa zmenilo na 1.20 a odvtedy je 1.20 s tim ze uz
neurobi ani to co predtim. Sw je k tomu verzia 2008.Ako sa da zmenit ten firmware?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OPCOM - vase skusenosti
PříspěvekNapsal: 06 pro 2009, 12:58 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 14 čer 2009, 02:14
Příspěvky: 1865
Bydliště: Tvrdošín - SR
pozri si ci mas v settings spravne nastavene "Revision B", aj to robi problemy...

_________________
VETCTRA C GTS, Z19DTH, AT (2007), Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
*Diagnostika op-com, aktivácia pal. PC* SECURITY CODE, RADIO CODE info@opel-shop.sk 0915850900
OPEL-SHOP.SK


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OPCOM - vase skusenosti
PříspěvekNapsal: 06 pro 2009, 18:49 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 04 kvě 2008, 19:07
Příspěvky: 34
Bydliště: West Slovakia
rombi píše:
Po aktivaciikabla na soft bolo vs.ok ale ked som ho pripojil na astruh
som chcel vycitat chyby lebo astra nestartuje kabel urobil zakl. vypis z rj ako cislo vin atd. ked som dal vypisat zavady napisal ze v komunikacii nastala chyba. Pri teste interfejsu napisal firmware 1,33
a vs.ok.Pripojil som ho na sintru kde to este nejde cez can tu urobil to iste s tim ze firmvare sa zmenilo na 1.20 a odvtedy je 1.20 s tim ze uz
neurobi ani to co predtim. Sw je k tomu verzia 2008.Ako sa da zmenit ten firmware?


Zmen si firmware na povodny cez software a je to.

_________________
Opel Astra H Caravan (Stela), Enjoy, 1.6 16V 85kW/115PS, Z16XER
http://www.rfsystem.sk/shop info@rfsystem.sk
Diagnostika, autoelektrika, predaj montáž autoalarmov, LED žiarovky, autožiarovky, LED daylight, tacho, airbag, immo, odkodovanie autoradii.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OPCOM - vase skusenosti
PříspěvekNapsal: 01 led 2010, 20:38 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 09 kvě 2009, 09:58
Příspěvky: 470
Bydliště: Bratislava/Praha
Aka je najnovsia verzia firmware? Na ebay sa da kupit opcom 1.39, ktory stoji cca $50, ale aj verzia 1.33, ktora je za cca $30. Podla obrazku vyzeraju tie skatulky konektoru rozdielne. Neviete ci je HW tych kablov rovnaky a verziu 1.33 mozem jednoducho upgreadnut na novsiu? Alebo sa tie kable lisia aj v HW a je lepsie si objednat ten najnovsi?

_________________
Opel Astra H, 1.9CDTI 74kW, 11/2007
Spotreba: Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OPCOM - vase skusenosti
PříspěvekNapsal: 01 led 2010, 20:45 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 04 kvě 2008, 19:07
Příspěvky: 34
Bydliště: West Slovakia
1.33 ide upgrade na novsi, ale na niektorych forach pisu ze v 1.39 je nejaka chyba pri kodovani klucov.

_________________
Opel Astra H Caravan (Stela), Enjoy, 1.6 16V 85kW/115PS, Z16XER
http://www.rfsystem.sk/shop info@rfsystem.sk
Diagnostika, autoelektrika, predaj montáž autoalarmov, LED žiarovky, autožiarovky, LED daylight, tacho, airbag, immo, odkodovanie autoradii.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 861 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 87  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  




CZIN.eu
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Naše projekty: | Opel | Opel Astra | Opel Astra H | Opel Astra J | Chevrolet | Fiat | Hyundai | Kia | Daewoo Nexia | Suzuki |
Partneři: | OPEL umí česky | Autosklo Praha