Petr UL píše:
Zdravím,
ohledně spotřeby IX35 135kW 4x4 jsem fakt vyděšený. Najeto 9tisk a spotřeba nejde pod 9l. A to jezdím ideál průměr 30% město, 30%mimo a 30% dálnice. A hlavně mi to na těch deklarovaných 186k přijde jak líný kapr.
Můžu srovnávat, protože jezdím služebákem skoro ty samé trasy a spotřeba 6,3l dlouhodobý průměr. Ford S-MAX 2,0 TDCi 103kW. Je to těžká a velká kráva a jede mnohem líp a dynamičtěji.
Má někdo z vás také zkušenost, že to jede líně?
Asi navštívím servis, aby to řešili.
Jestli taková spotřeba a neodpovídající výkon, tak Hyundai lže zákazníkům ohledně spotřeby a výkonu. V Americe ty žaloby asi mají reálný základ.
Jistě, o spotřebě se hodně lže.
Spotřeba IX35 je výsledkem mnoha okolností, které zde určitě najdeš i s jejich vlivem a neochybuji, že je znáš sám velmi dobře. Jednak, 4kolka je prostě žravější, kvůli těm různým převodovkám a spojkám, které se točí i když zrovna nefungují. V nějakém testu jsem četl údaj cca 20 kw, bylo to pro sestričku KIU. To něco stojí. No a váha a aerodynamika cihly a máš to. Navíc, spotřeba časem klesá, jak se auto zabíhá a jak si člověk zvyká. Takových 20 tis, dle mých dlouholetých pozorování a 1 litr minimálně.
Snad jsem tě uklidnil. Podívej se na mou spotřebu, poslední měření bylo včera, 6,68l. No v tomhle marasmu

No ale jezdím lehká noha, ne moc přes 90/110. Nad 110 roste spotřeba přímo raketově. A akceleraci předvádím jen když to potřebuju.
UFFF, to jsem se rozkecal. No, pochopitelně, auto si kupuje člověk kvůli tomu, co od něj čeká. Čekat od 4kolky nízkou spotřebu rozhodně nejde. Zato na vodě a sněhu je bezpečné a skvěle se do něj leze a je vidět jak z nákladáku

Jasně, minulé moje Volvo mělo parametry motoru skoro stejné a spotřebu kolem 6,5 litru při rychlostech a akceleraci nesrovnatelných. Ale vylézat se mi z toho už nechtělo

Tak jsem ho prodal synáčkovi. Ten se ještě vohne!!!!