Právě je 16 led 2019, 19:37

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Croma samy problem :)
PříspěvekNapsal: 11 led 2019, 18:06 
Offline
Začátečník

Registrován: 11 led 2019, 17:31
Příspěvky: 4
Ahojte, mam doma Cromu 1.9jtd 2006 od zosnuleho pribezneho :( a je to riadny pruser teda, co myslite ?

1,
Elektronika chyby :
ABS
Engine
ESP
Hill Holder
Excess temperature (sem tam ked na nejakom rychlostnom stupni mu dam vyssie otacky)
ASR = ASR off = nejde tachometer
Parkovacie senzory nefunkcne (to su fabrické?)
Vnutorne osvetlenie vozidla nefunkcne (nic nesvieti, pri ,,pokuse,, o zasvietenie len zablika ten knoflik)

Riešenia ? Objednal som diagnostiku , nesedi mi to cele nejako, na snehu nepresmykuje a drzi kolesa v rovine takze aj tcs (asr) aj esp by fungovat malo
kazdopadne svieti aj kontrola osvetlenia /bola k.o. jedna zadna spz, vymenil som ju ale ukazuje ju stale....hmm)

Vsetky zatial spomenute problemy mi skor pridu ako problem s elektrikou/kablami/poistkami? ako realne chyby

2, Svetla
Nasiel som tu pekny navod ako vymenit ziarovky, ale aj tak som tomu nepochopil, vie mi niekto presnejsie vysvetlit ako odpojit ten airbox? Dakujem
Vcera som prebrusil a prelestil svetlomety (3 hodinky) , nastavenie svetiel je tam katastrofa lave ide do neba a prave do zeme :D to sa da alebo su zle zasunute? lebo po tom prebruseni mi neprislo ako keby tam boli vlozene krivo, ak je moznost ze sa daju vsunut len rovno /lebo na mojom druhom sa to tam da hocijako napchat/ ako sa nastavuje vyska svetiel? na mojom korejcovi to ide na dva sroby + - tu som to nevidel, kde sa to nastavuje? p.s. od rodiny mam info ze tak zacali svietit kadejako tie svetla po poslednej vymene ziaroviek...

3, no a co ma este trapi :) vadne synchrony na 3 a 5 , mate skusenosti s chlapcami ktory su ochotny vymenit synchrony ? Mam takeho jedneho na ruke co uz jednu cromu robil , len ma zaujima Vasa skusenost s takouto formou opravy.... /no prevodovku isto nebudem chodit kupovat ani hladat na inzeratoch :) / co myslite tí ktorí toto uz mali 3-ka je skoro komplet k.o treba drzat nohu na plyne aby nevypadla do neutralu a 5 -ka este len zacina tazsie ju zaradovat

4, no a posledna technicka vecicka , ak viete napiste obrazovky do cromy? Treba zohnat cele s plastami ako je original panel alebo ste kupili klasiku 2din a boky ste poriesili? Predpripravu na gps to ma ci to vtedy este fiat nemal?

Danke schone za odpovede :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Croma samy problem :)
PříspěvekNapsal: 13 led 2019, 10:47 
Offline
Fiaťák

Registrován: 15 kvě 2015, 22:12
Příspěvky: 58
mozes sa ist poďakovať panovi ze sa o to auto tak staral... svetla si daj nastavit v servise ked to nevies 5eur zalezitost. pravdepodobne smimac rychloati v prdeli ale diagnostika ti povie ta prevodovka predpokladam ze m32 problem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Croma samy problem :)
PříspěvekNapsal: 13 led 2019, 16:55 
Offline
Začátečník

Registrován: 11 led 2019, 17:31
Příspěvky: 4
No ono mi celkovo pride cela ta znacka fiat nejako podivne, ako ked som videl vsetky tie chyby, a zacal som googlit a vlastne zistil ze to je u fiatiek akoze standard tak som bol dost nemilo prekvapeny, s prevodovkou detto, nie je normalne aby prevodovky odchadzali tak skoro a nie ze na googli je to opat fiat/alfa romeo standard...ked tak premyslam ze croma sa hrala na top od nich tak by som sa bal vobec nastartovat tie lacne shity ako bravo, brava, punto a podobne a uz vobec nie na takom niecom jazdit, kazdopadne ja som objednal komplet cele zariadenie na diagnostiku lebo u fiata to bude asi ako povinna vybava , samozrejme, ze som opat pozabudol este dodat ze aj klucky ma polamane ale to takisto som sa /asi tu na tomto fore/ docital ze to je taktiez fiat standard ...cele zle... a ze raz ukazuje dojazd, spotrebu raz nie nad tym uz len mavnem rukou....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Croma samy problem :)
PříspěvekNapsal: 13 led 2019, 21:32 
Offline
Fiaťák

Registrován: 15 kvě 2015, 22:12
Příspěvky: 58
ako sa o taliana chovas tak mas a keby tam dali fiatacku pfevodovku tak by problem nebol. akurat henta prevodovka je gm a neni toho len fiat alfa problem ale aj opel a vsade kde je ta nepodarena prevodovka od GM. Skus si jazdene tsi z grupy a spoznas co je to problem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Croma samy problem :)
PříspěvekNapsal: 14 led 2019, 16:11 
Offline
Začátečník

Registrován: 11 led 2019, 17:31
Příspěvky: 4
No tak som si precital o tej m32 prevodovke na opel forach, ostatnych fiat forach a podobne a je to velmi ,,srandovne,, vlastne doslova komedia cela ta prevodovka, ok, no dobre neviem nakolko schopnych ludi je tu, lebo na niektorych inych forach je to zivsie ale skusim tu rad za radom...

1, čo s tou prevodovkou odporucate? Prevody idu ztuha mam pocit ako keby som neradil na osobnom aute ale na autobuse alebo ivecu, je to normal pri crome? Alebo treba vymenit olej ? (no ten 100% mam v plane menit) co s celou tou prevodovkou? Do trojky zaradi len v podotackach a drzi ju tam len pri konstantnom pridavani plynu , pri patke obcas zacvaka ked ju preradim...takisto do trojky to ide cez skripavy zvuk zaradit.... Myslite ze su loziska k.o synchrony k.o. alebo by to este teoreticky mohla byt suvislost s olejom ze ide na sucho? Lebo viem ze olej sa na tej prevodovke nemenil....

2, svetla : ako fajn ze mi tu niekto poradil ze mam ist do servisu, je to rada nad zlato no, ale pokial akoze niekto vie kde sa nachadza srob, spona je mi jedno co , cim sa meni vyska svetiel bol by som rad keby to napisal

3, okna : chyba synchronizacie : docital som sa o tej hlaske ze sa nastavuje danim okien dole na 5 sekund a hore na 5 sekund , vsetky postupne a malo by sa to nastavit, evidentne to ale nefunguje, kluc otoceny na ON

4, vykricnik : park helping off : o zadnych senzoroch som sa docital ze takisto je to fiat standard a radi odchadzaju, som zvedavy co vypise diag ked pride, ze ktory...

5, abs unavailable, esp unavailable, hill holder : vtipna tema fiatu , najcastejsie sa spomina prave zadne koleso opat chyba od vyroby , kazdopadne ale niektori mali tento problem po vymeneni baterie resp alternatora...hmm tak si asi opat pockam na diag a sice aj ked niektorim ukazalo chybu v pravom zadnom kolese nakoniec to bola baterka...... :D neviem uz fakt ci sa mam smiat....

6, ASR off : tu si budem musiet tiez pockat co mi napise diag

7, polamane klucky : mam v plane vymenit zadne za predne, vie mi niekto povedat ako dam dole tie tapacire dveri? sroby viem kde sa nachadzaju, ked ich dam dole aky je pristup ku kluckam a na akom principe sa vymienaju / drzia?

8, palubny pocitac : chybajuce data o okamzitej, priemernej, dojazd a pod... moze mat suvis s ASR , odkedy napisalo ASR chybu nejdu tieto info + nejde tachometer + plus nejde automaticke zamykanie dveri pri jazde.......to uz cele je nonsens

9, osvetlenie v aute : netusim co s tym , cele auto je tma, ani osvetlenie dveri nefunguje nic tma vo vnutri....skusim sam prezriet poistky ak nic,elektrikar, ma niekto schemu poistiek?

10, cele to je nocna mora, jedine co sa da pochvalit je dizajn ktory sa mi celkom paci a spotreba nafty, inak cele zle


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Croma samy problem :)
PříspěvekNapsal: 14 led 2019, 16:24 
Offline
Začátečník

Registrován: 11 led 2019, 17:31
Příspěvky: 4
Este som pozabudol dodat ze ak by si chcel niekto zarobit a vedel vyriesit vsetky chyby moze ma kontaktovat s cenovou ponukou cez spravu... zapadne slovensko


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Croma samy problem :)
PříspěvekNapsal: 14 led 2019, 17:44 
Offline
Začátečník

Registrován: 31 kvě 2015, 02:19
Příspěvky: 5
Bydliště: Nitra
Tak pozerám, že to máš zaujímavý kúsok :D
Poradiť/pomôcť ti neviem, ja mam cromu len 5 týždňov a chvalabohu to nie je takáto katastrofa, aspoň zatiaľ.

Jediné čo som tento víkend riešil boli tie okná, ktoré píšeš aj ty, ale mne to v pohode išlo. Všetky som dokazal nastaviť zo šoférovho ovládania okien. Akonáhle som urobil posledné 4. okno tak trojuholník zmizol a okna idú v pohode.. ale čítal som, že pár ľuďom sa to nepodarilo nastaviť, ale dôvod neviem..

_________________
Vozový park:
Fiat Croma r.v. 2009 1,9JTD 88kw
Fiat Punto r.v. 2004 1,9JTD 63kw


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Croma samy problem :)
PříspěvekNapsal: 14 led 2019, 18:30 
Offline
Fiaťák

Registrován: 08 úno 2018, 13:05
Příspěvky: 128
Kto vie, pre čo to moji kolegovia, čo to mali už pred veľa rokmi nazývali Fiat Chronta...

_________________
Punto 1.1 - r.v. 1995
Punto 1.9JTD - - r.v. 2000
Multipla - r.v. 2004


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Croma samy problem :)
PříspěvekNapsal: 16 led 2019, 09:01 
Offline
Fiaťák

Registrován: 11 pro 2015, 16:47
Příspěvky: 189
ahoj, docela dobry vrak.... u te prevodovky se daly stelovat lanovody, zacal bych tam a potom schanet repasi....
k te elektrice, je tam moc chyb, nebude to tak jednoduchy jako zdechle cidlo, spis ohnila zem nebo dojebana sbernice CAN a ty jednotky na sebe nevidi. Uvidis co diagnostika, snad se spoji :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Naše projekty: | Opel | Opel Astra | Opel Astra H | Opel Astra J | Chevrolet | Fiat | Hyundai | Kia | Daewoo Nexia | Suzuki |