NAVRCHOLU.cz
Právě je 03 zář 2014, 04:01

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 20 srp 2009, 11:11 
Offline
Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 12:06
Příspěvky: 71
Bydliště: kousek od Pohořelic
Alda píše:
AlexAG píše:
Příloha:
IMG_0424.JPG

tak konečne


Hmm, pěkný.
Já jsem o trochu pokročil co se týče teploměru. Zátka je plastová, povoluje se imbus klíčem vel.12 a jde to celkem v pohodě. Závit je na 99% M20x1,5 takže nic z té sady co jsem koupil v pátek nepasuje. Tam jsou adaptéry se závity 20x2 a 16x1,5 Měřeno posuvkou, závitové měrky mám v práci. Dalším krokem bude tedy výroba adaptéru M20x1,5 vnější/cca M10x1 vnitřní pro snímač teploty ze sady.
Jo a ta sada stála cca 640Kč a je tam teploměr, snímač, adaptéry a spoj. materiál. K tomu jsem ještě vzal kapličku asi za 140Kč.

Jelikož jseš z Brna tak bych to viděl,že si ten teploměr koupil v DM.Zajímalo by mne jak si to zapojil po el.stránce a pochopil jsem,že bez té redukce,kterou jsi si udělal to nepůjde namontovat?
Dík za odpověď :wink:

_________________
Obrázek samozřejmě,že CNG


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 22 srp 2009, 19:08 
Offline
Zkušenej Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 07 srp 2006, 09:11
Příspěvky: 358
Bydliště: Brno
JJ, je to tak. V DM a bez té správné redukce by to nešlo. Ale měla by se dát koupit i přímo redukce s patřičným závitem ale na objednávku. Pro mě bylo rychlejší si ji nechat vyrobit.

_________________
1,6 16V BiPower


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28 srp 2009, 15:37 
Offline
Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 12:06
Příspěvky: 71
Bydliště: kousek od Pohořelic
Zdarec,ještě by mne zajímalo jaká tedy ta redukce má být,protože originál teplotní čidlo má závit M12x1,5 a ty uvádíš M20x1,5 tak teď jsem v koncích.Prosím vysvětli mi to dík.Ivo

_________________
Obrázek samozřejmě,že CNG


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 31 srp 2009, 06:12 
Offline
Zkušenej Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 07 srp 2006, 09:11
Příspěvky: 358
Bydliště: Brno
ivopav píše:
Zdarec,ještě by mne zajímalo jaká tedy ta redukce má být,protože originál teplotní čidlo má závit M12x1,5 a ty uvádíš M20x1,5 tak teď jsem v koncích.Prosím vysvětli mi to dík.Ivo


Je to proto M20x1,5, že jsem čidlo (z DM) dával na místo černé plastové zátky v hlavě. Proto byla potřeba ta redukce. Někde jsem tady dával i fotky.

_________________
1,6 16V BiPower


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 31 srp 2009, 19:48 
Offline
Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 12:06
Příspěvky: 71
Bydliště: kousek od Pohořelic
jasně,já jsem vůl to čidlo je vlastně ten snímač co tam máme,že si přehřál.Já jsem si myslel,že ta plastová zátka je stím závitem.jsem vůl dík za odpověď :oops:

_________________
Obrázek samozřejmě,že CNG


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 31 srp 2009, 21:26 
Offline
Zkušenej Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 07 srp 2006, 09:11
Příspěvky: 358
Bydliště: Brno
ivopav píše:
jasně,já jsem vůl to čidlo je vlastně ten snímač co tam máme,že si přehřál.Já jsem si myslel,že ta plastová zátka je stím závitem.jsem vůl dík za odpověď :oops:


Tak teď jsem vůl asi já, jak si to vlastně myslel :?: Tak teda jinak, místo té plastové zátky - která má závit M20x1,5 - jsem dal mosaznou redukci s vnějším závitem M20x1,5 a vnitřním závitem (zhruba M9x1! kuželový) pro čidlo z DM.

_________________
1,6 16V BiPower


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02 zář 2009, 13:20 
Offline
Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 26 črc 2009, 12:06
Příspěvky: 71
Bydliště: kousek od Pohořelic
Přesně jak si napsal místo té plastové zátky.Mě totiž zmátlo,že jsem našel teplotní čidlo se závitem M12 a nebylo mě jasný kam bych ho dal,až pak mě napadlo,že to je to čidlo který se sepne až když začneš vařit.Taky jsem ho chtěl z toho DM dát místo te plast.zátky,ale zmátlo mě zkrátka to origoš čidlo.Dík moc za pomoc

_________________
Obrázek samozřejmě,že CNG


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 15 kvě 2010, 20:02 
Offline
Zkušenej Fiaťák

Registrován: 28 lis 2008, 20:46
Příspěvky: 210
Bydliště: Slovensko
Tak dnes som dnes konečne namontoval pridavne budiky teploty a tlaku oleja.
Příloha:
Snímka028.jpg
Snímka028.jpg [ 28.92 KiB | Zobrazeno 1804 krát ]
Příloha:
Snímka029.jpg
Snímka029.jpg [ 31.92 KiB | Zobrazeno 1804 krát ]
Příloha:
Snímka030.jpg
Snímka030.jpg [ 32.97 KiB | Zobrazeno 1804 krát ]
A takto to vyzera.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 15 kvě 2010, 22:23 
Offline
Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 11 úno 2009, 13:21
Příspěvky: 180
Tam mám navigaci. Teploměr je v displeji a na tlak oleje je kontrolka, budík je dobrý pro nějaké závodní speciály, ale proti gustu... :)

_________________
/F/I/A/T/ Multipla 1.6 100 16V, r. v. 2001
Šťastnou cestu!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2010, 12:43 
Offline
Znalec
Uživatelský avatar

Registrován: 11 zář 2006, 20:32
Příspěvky: 597
Bydliště: Vrchlabí
Teploměr oleje máš na displeji....? to asi néééé :?:

_________________
FIAT MULTIPLA KLUB CR - www.multiplaklub.cz -Fiat Multipla 120 M-Jet - od 06/2014 k prodeji
Tajemník pro věci reklamní


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2010, 12:44 
Offline
Znalec
Uživatelský avatar

Registrován: 11 zář 2006, 20:32
Příspěvky: 597
Bydliště: Vrchlabí
jinak Alexi, vypadá to docela OK, trochu jako tykadla šnečka. Já bych to dal na levý A sloupek, ale i takhle to bude splňovat účel :wink:

_________________
FIAT MULTIPLA KLUB CR - www.multiplaklub.cz -Fiat Multipla 120 M-Jet - od 06/2014 k prodeji
Tajemník pro věci reklamní


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2010, 12:51 
Offline
Znalec
Uživatelský avatar

Registrován: 27 srp 2008, 23:33
Příspěvky: 544
Bydliště: Brno
Na A sloupku by mi to asi vadilo ve výhledu, toto není špatný umístění, já bych tam chtěl otáčkoměr a teploměr oleje, ale zajímalo by mně jaká je kýžená provozní teplota oleje?

A jedna řečnická: proč se do aut dává teploměr vody, když teplota oleje je podstatnější???

_________________
Mulťa 1,6 16V
r.v. 1999, 153 000 km
Dvě souložící žáby, říká manželka...

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2010, 15:52 
Offline
Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 11 úno 2009, 13:21
Příspěvky: 180
Minimaxa píše:
Teploměr oleje máš na displeji....? to asi néééé :?:
Píšu teploměr, ne teploměr oleje. Na co je mi u tohodle auta dobrej teploměr oleje. To je dobrý u nějakýho závodního speciálu, ale u Multi :?: A název tématu zní: "Teplota chladící kapaliny a otáčkoměr 1,6 16V".

_________________
/F/I/A/T/ Multipla 1.6 100 16V, r. v. 2001
Šťastnou cestu!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 18 kvě 2010, 00:17 
Offline
Zkušenej Fiaťák

Registrován: 28 lis 2008, 20:46
Příspěvky: 210
Bydliště: Slovensko
Tiež som chcel budiky namontovať na A stlpik ale nepodarilo sa mi dopasovať držiak preto take riešenie.Momentalnu teplotu mi ukazuje 80 až 90 stupnou.Zatial som ho poriadne neprevetral lebo všade prši a ja mam po havarke trošku strech na vode.Inač tie budiky su doplnene aj o chladič oleje tak že aj tak asi nebudem vedieť teplotu oleja multiply bez chladiča.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 18 kvě 2010, 10:53 
Offline
Znalec
Uživatelský avatar

Registrován: 11 zář 2006, 20:32
Příspěvky: 597
Bydliště: Vrchlabí
ok, ok, ale když čtu: "pridavne budiky teploty a tlaku oleja." tedy jde o teplotu a tlak oleje. Jsem češtinář patriot, tedy komentuji to co čtu :wink:

_________________
FIAT MULTIPLA KLUB CR - www.multiplaklub.cz -Fiat Multipla 120 M-Jet - od 06/2014 k prodeji
Tajemník pro věci reklamní


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  


Počítadlo.cz
CZIN.eu
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Naše projekty: | Opel | Opel Astra | Opel Astra H | Opel Astra J | Chevrolet | Fiat | Hyundai | Kia | Daewoo Nexia | Suzuki |
Partneři: | Autosklo Praha | Racingforum