Právě je 26 úno 2018, 03:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 22 pro 2015, 21:06 
Offline
Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 20 srp 2012, 00:27
Příspěvky: 124
Zdravim,
chtěl bych do zadního plata dát nějaké 130 mm reproduktory a do kufru dát originální subwoofer (autorádio mám toto). Nyní mám zapojený jen přední reproduktory, k zadním reproduktorům (ani k subwooferu) natažený kabely nejsou (vzadu pod tepecem jsem je nenašel a ani v ISO konektoru nejsou zapojený).
Dotazy:
1) Jaký průřez kabelu bude stačit k zadním reproduktorům?
2) Napájení (+) subwooferu je třeba vést přímo od akumulátoru, nebo ho můžu vzít z ISO konektoru (stálé napájení autorádia)? Jaký přůřez kabelu zvolit?
3) Dozádu tedy natáhnu dvě dvojlinky pro reproduktory, jeden napájení kabel pro subwoofer a jeden kabel pro zapínání subwooferu (ovládání antény z ISO konektoru). Zem (kostru) pro subwoofer vezmu z nějakýho šroubku a signál pro subwoofer ze zadních reproduktorů. Je to tak správně?

A abych nemusel zakládat nový dotaz v inzerci, nemáte někdo na prodej ten originální subwoofer?
Díky.

_________________
Fiat Punto II, 1.2 8V, 44kW, r.v. 11/2001


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 22 pro 2015, 21:57 
Offline
Znalec

Registrován: 11 říj 2010, 20:09
Příspěvky: 854
Bydliště: ivanka pri dunaji
no na reproduktory ti bude bez problemov staci 2x1,5mm2, pokial budu napajane z radia, pretoze to ma realny vykon tak 18Wx4
2. zalezi aky subwooofer a s aky zosilnovac, aky vykon. ale z radia zrejme nebude stacit. podla vykonu treba urcit prierez. minimalne 6mm2. kup si sadu kde je aj poistka ktoru das k akumulatoru. nemusi sa tahat priamo od akumulatory, staci aj nejaky hlavny vstup do poistkovej skrine, ale dolezity je vykon zosilnovaca aky planujes.
3. dozadu budes tahat 2x 2linku prierez 1,5mm2 staci
- rca kabel to su tie cinch konektory na kazdom konci kabla budu 2 cinche.
- 1 napajaci kabel na zosilnovac, nezabudni na zaciatok dat poistku
- 1kabel na zapnutie zosilnovaca pripaja sa na REMOTE kabel od radia, da sa pripojit aj od ACC vozidla v pripade nudze napr....
- kostru na zosik mozes napojit aj vzadu...

- takze dozadu pojdu 2x 2linka, cinch, +kabel zosilnovac, a remote na zap zosilnovaca. /videl som uz aj kabel kde bol cinch a remote ako jeden kabel v podstate a spojene tak ako 2linka/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23 pro 2015, 00:41 
Offline
Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 20 srp 2012, 00:27
Příspěvky: 124
Ten origo subwoofer je aktivní a má 100 W. Jak jsem psal, signál si bere ze zadních reproduktorů, takže cinche se tahat nemusí.

Obrázek

_________________
Fiat Punto II, 1.2 8V, 44kW, r.v. 11/2001


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 23 pro 2015, 01:06 
Offline
Znalec

Registrován: 11 říj 2010, 20:09
Příspěvky: 854
Bydliště: ivanka pri dunaji
Tak to by stacilo asi aj napajanie z radia. Pripadne z privodu do poistkovej skrinky

Odoslané z MediaPad T1 8.0 Pro pomocou Tapatalku


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23 pro 2015, 09:31 
Offline
Fiaťák

Registrován: 18 úno 2013, 16:48
Příspěvky: 112
Pro všechny kabely stačí průřez 1,5mm2 a vedení provedeš jak jsi psal v bodu 3). Tady (http://www.car-manuals.info/app/download/11094405622/WD+FIAT+Punto+Mk2.jpg?t=1448974838) je schéma zapojení z výroby s originálním rádiem(musí se převést na ISO konektory), kde je napájení subwooferu vedené od pojistky F36. Subwoofer je dvoucívkový a musíš tedy v konektoru správně zapojit signálové vodiče od zadních reproduktorů aby byly sfázované a netloukly se navzájem.


Přílohy:
sw.jpg
sw.jpg [ 87.15 KiB | Zobrazeno 2486 krát ]

_________________
Fiat Punto (188) 1.2 8V ELX 5d
do provozu: 9/2000 Italy
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 13 bře 2017, 20:05 
Offline
Začátečník

Registrován: 13 bře 2017, 19:57
Příspěvky: 1
Ahojky všem. mám problem se zapojením všech repro. mohl by mi nekdo poslat foto jak to ma za neorigo rádiem vpydat aby to fungovalo tak jak má??? prosííííííííííííím je to do Punta Mk2 s origo subwufrem


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 13 bře 2017, 23:03 
Offline
Znalec
Uživatelský avatar

Registrován: 26 pro 2015, 12:55
Příspěvky: 956
Bydliště: Brno
Ten origo teda nic moc...


Přílohy:
repro.jpg
repro.jpg [ 86.42 KiB | Zobrazeno 1412 krát ]

_________________
vitaml@volny.cz
Fiat Punto 2 ELX - 1,2/8V, 2001, 125 tkm
Brno
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08 led 2018, 12:14 
Offline
Začátečník

Registrován: 08 led 2018, 11:58
Příspěvky: 3
Zdravim som tu novy a uz dlho sa trapim so zapojenim oreginal subwooferu. Mam Fiat Gramde Punto 2006 subwoofer mam doma uz dlhsiu dobu v kufri mam kabel vraj na zapojenie oreginal subwooferu no ked ho pripojim tak nič viete mi s tym niekto prosim poradit?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08 led 2018, 19:35 
Offline
Všeználek
Uživatelský avatar

Registrován: 11 dub 2008, 00:56
Příspěvky: 1205
Neviem ako je to v Grande zapojene. skusim sa pozriet do schemat
zatial mi napiš ake maš radio. či podporuje subwoofer

Ja som si dorabal do mojho auta tu istu kabelaž takže presne viem ako je to zapojene ako to funguje

ma uplne rovnake zapojenie - našiel som aj foto tvojho subwooferu
https://www.mm-diely.sk/Subwoofer-Fiat- ... -d1374.htm

1. zadne repro ti hraju?
2. poistka je OK?
3. na hrubom červenom kabli je +12V ked zapneš klučik do polohy MAR
4. pod červenym kablom je remote ovladacie napetie zapinania subwooferu
ked zapneš radio tak tam ma byt +12V ked vypneš radio tak 0V

Ak maš neoriginal radio tak tam musis priviest remote signal z autoradia
a vtedy sa zapne subwoofer - tym istym napetim sa zapina/napaja aj e-antena a vytahovacia antena .)

ak si nebudes vediet dat rady tak mi kludne zavolaj

_________________

Opravujem servo-riadenia Fiat Punto II, Punto Grande EVO, Panda
Servo-motory Punto II (188 rv1999-2003) cena 50e/1400kč posielam aj poštou
SK mobil +421 905 642 805
CZ mobil +420 739 929 544
alebo napište spravu


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 led 2018, 12:25 
Offline
Začátečník

Registrován: 08 led 2018, 11:58
Příspěvky: 3
Radio mám oreginal fiat grande punto, ano zadne repro mi hraju bez problemov aj poistka je ok a dokonca aj napetie +12V tam je preto mi to nedava zmysel ze to nejde. Napadlo ma aj ci to nemoze byt niekde v nastaveniach radia vypate ale to som prekukal cele a nič.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 led 2018, 14:27 
Offline
Všeználek
Uživatelský avatar

Registrován: 11 dub 2008, 00:56
Příspěvky: 1205
A +12V ide do oboch kaloch? Pripadne do toho druheho kablika remote daj 12V cez vypinač .)

Treba sa aj na autoradio pozriet zozadu ci je zatojeny romote kabel

A ako vravis mozno v menu zapnut .)

_________________

Opravujem servo-riadenia Fiat Punto II, Punto Grande EVO, Panda
Servo-motory Punto II (188 rv1999-2003) cena 50e/1400kč posielam aj poštou
SK mobil +421 905 642 805
CZ mobil +420 739 929 544
alebo napište spravu


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 13 led 2018, 17:42 
Offline
Všeználek
Uživatelský avatar

Registrován: 11 dub 2008, 00:56
Příspěvky: 1205
tak ako? už si nameral 12V na tom druhom kabliku?

_________________

Opravujem servo-riadenia Fiat Punto II, Punto Grande EVO, Panda
Servo-motory Punto II (188 rv1999-2003) cena 50e/1400kč posielam aj poštou
SK mobil +421 905 642 805
CZ mobil +420 739 929 544
alebo napište spravu


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16 led 2018, 15:06 
Offline
Začátečník

Registrován: 08 led 2018, 11:58
Příspěvky: 3
Bohužial som teraz mimo domova a aj auta ale v nedelu sa vraciam tak buduci tyzden ak pocasie a cas da tak to uz chcem spojazdnit za kazdych okolnosti. Ale co som sa pytal vraj by mohol by problem len na signalovom kabli ze nema impulz lebo napätie na koncovke bolo ale este to preistotu premeriam cele znova.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Naše projekty: | Opel | Opel Astra | Opel Astra H | Opel Astra J | Chevrolet | Fiat | Hyundai | Kia | Daewoo Nexia | Suzuki |