Právě je 17 lis 2018, 07:35

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: autoradio výměna?
PříspěvekNapsal: 16 črc 2009, 00:46 
Offline
Fiaťák

Registrován: 13 srp 2006, 14:45
Příspěvky: 54
dík všem za rady a další poznámky. Že bych se spokojil s kazetou co se dá spjit s iPodem :-)))
No vypadá to celkem komplikovaně. Mimochodem taky máte v autě jen repráky vepředu, nebo je u některých verzí repro i vzadu? A lze to řešit nějak jednoduše?
ahoj

_________________
johan


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: autoradio výměna?
PříspěvekNapsal: 16 črc 2009, 05:32 
Offline
Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 11 úno 2009, 13:21
Příspěvky: 182
Nevím jak je to standardní, ale já mám ve voze 6 originál repro, v každých dveřích jeden a po jednom v předních sloupcích.

_________________
/F/I/A/T/ Multipla 1.6 100 16V, r. v. 2001
Šťastnou cestu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: autoradio výměna?
PříspěvekNapsal: 16 črc 2009, 09:18 
Offline
Znalec
Uživatelský avatar

Registrován: 27 srp 2008, 23:33
Příspěvky: 593
Bydliště: Brno
jan johan píše:
dík všem za rady a další poznámky. Že bych se spokojil s kazetou co se dá spjit s iPodem :-)))
No vypadá to celkem komplikovaně. Mimochodem taky máte v autě jen repráky vepředu, nebo je u některých verzí repro i vzadu? A lze to řešit nějak jednoduše?
ahoj


Já mám v předních a zadních dveřích, v A-sloupcích mám nějaký fuky, ale jestli tam jsou výškáče, to mě nenapadlo, zkusím zjistit.

Asi to bude záležet na výbavě, když jsem mloka vybíral, narazil jsem dokonce na holátka bez schránky před spolujezdcem - asi junior verze :lol:

_________________
1,6 16V
r.v. 2006, 125 000 km
Už bez špeku...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: autoradio výměna?
PříspěvekNapsal: 16 črc 2009, 12:51 
Offline
Začátečník

Registrován: 04 čer 2007, 17:44
Příspěvky: 29
Bydliště: Neděliště
Také mám repro v předu i vzadu. V sloupcích jsou výškáče. Zrovna asi před 3 týdny jsem autorádio měnil. Koupil jsem v Hypernově Sencor za 999Kč bez mechaniky s aux-in vstupem a na parkovišti před obchoďákem ho tam hned strčil. Eurokonektor tam pasoval, ale musel jsem dokoupit za cca 20Kč redukci anténního konektoru. Hned poté rádio funguje. Trochu vyčuhuje, ale to je tím, že tam mám konektory na svorkovnicích (tzv.čokoládách, které tam kdysi někdo dal) a ty za rádiem překáží. Budu je někdy muset pořádně porovnat nebo vyměnit za menší a bude to OK. 8)
(mimochodem - co jsem Multiplu koupil, tak autorádio funguje i při vypnutém klíčku. Podle toho, co tu píšete, tam asi musel někdo zavést přívod napájení napřímo.)
Ahoj.

_________________
Multipla 1.6 16V - červená-metal


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: autoradio výměna?
PříspěvekNapsal: 16 črc 2009, 18:30 
Offline
Zkušenej Fiaťák

Registrován: 28 lis 2008, 20:46
Příspěvky: 210
Bydliště: Slovensko
Prave preto som bez radia ,lebo je v zaručnom servise,to by ma velmi netrapilo.Sklamalo ma len to že Alpine sa považuje za špičkovu kvalitu a vidim že neni onič lepši ako napr.Sencor samozrejme nemožeme porovnavať zvukove podanie a vybavenosť ale hovorim iba čo sa optiky tyka.Zo servisom na Slovensku je to tak že jediny kto poskituje zaručny a pozaručny servis je Pollux servis v Banskej Bystrici.Moj kamoš čo opravuje radia ho nechcel ani otvarať.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: autoradio výměna?
PříspěvekNapsal: 16 črc 2009, 20:09 
Offline
Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 11 úno 2009, 13:21
Příspěvky: 182
Já si na svoje Alpine zatím stěžovat nemůžu, naopak, mohu jen chválit. Předtím jsem měl Sencor a ten začal dost zlobit a to nejen CD mechanika, ale i přijem signálu. Proto jsem jej vyměnil a byl jsem překvapen jak zvukem, tak signálem. Mám naladěno jedno regionální rádio na VKV a byl jsem až skoro v Polsku a furt to hrálo čistě. Samozřejmě občas, místy, chvilkově to zašumí, ale pořád je rozumět a slyšet. O dalších vlastnostech ani nemluvím. Chtěl jsem něco na USB nebo SD karty. AUX ani mít nemusí, i když ho má. Na Sencoru jsem to zkoušel a byly problémy s hlasitostí. Tohle má AUX vstup s reálnou rychlostí přenosu, takže hlasitost řešit nemusím. Lze připojit iPOD i i Phone, má to Bluetooth, takže může sloužit i jako handsfree, a možnost ovládání z volantu i dálkové ovládání a spoustu dalších funkcí, které jsem ještě ani neobjevil. :D No, a že se jedno po...e, vždyť všechno dělaj jenom lidi. :wink:

_________________
/F/I/A/T/ Multipla 1.6 100 16V, r. v. 2001
Šťastnou cestu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: autoradio výměna?
PříspěvekNapsal: 16 črc 2009, 20:26 
Offline
Začátečník

Registrován: 28 kvě 2009, 18:38
Příspěvky: 17
Bydliště: Častolovice
zdravím,s alpine zkušenosti nemám ani se sencorem,ja měl zatím sony s cd, rok a půl a spokojenost uplně bez problémů. V multince mám original Blaupunkt se šesti repro a hraje výborně,ale asi ho stejně vyměním za sony s cd a usb. řek bych že blaupunkt co tam je nemá tak dobrej příjem radia :( ale co člověk to názor. :D

_________________
1.6 BIPOWER 2001


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: autoradio výměna?
PříspěvekNapsal: 16 črc 2009, 23:11 
Offline
Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 09 srp 2006, 10:44
Příspěvky: 159
Bydliště: Pardubice
andreapipo píše:
Já si na svoje Alpine zatím stěžovat nemůžu, naopak, mohu jen chválit. Předtím jsem měl Sencor a ten začal dost zlobit a to nejen CD mechanika, ale i přijem signálu. Proto jsem jej vyměnil a byl jsem překvapen jak zvukem, tak signálem. Mám naladěno jedno regionální rádio na VKV a byl jsem až skoro v Polsku a furt to hrálo čistě. Samozřejmě občas, místy, chvilkově to zašumí, ale pořád je rozumět a slyšet. O dalších vlastnostech ani nemluvím. Chtěl jsem něco na USB nebo SD karty. AUX ani mít nemusí, i když ho má. Na Sencoru jsem to zkoušel a byly problémy s hlasitostí. Tohle má AUX vstup s reálnou rychlostí přenosu, takže hlasitost řešit nemusím. Lze připojit iPOD i i Phone, má to Bluetooth, takže může sloužit i jako handsfree, a možnost ovládání z volantu i dálkové ovládání a spoustu dalších funkcí, které jsem ještě ani neobjevil. :D No, a že se jedno po...e, vždyť všechno dělaj jenom lidi. :wink:



Také si myslím, že ALPINE je jedna z nejlepších značek na současném trhu (i ty ceny se dají akceptovat - za peníze kvalita), škoda jen, že není více v podvědomí lidí a zastiňují ho takové komerční značky jako je CLARION a PIONEER.

_________________
MULTIPLA 1,9 JTD 110/81kW, 2001


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: autoradio výměna?
PříspěvekNapsal: 25 led 2010, 19:59 
Offline
Začátečník

Registrován: 29 kvě 2009, 17:37
Příspěvky: 8
Ahoj, mám sice Punto a přítel Stilo, ale nikde se to neřeší, jen tady. Chci se zeptat, jak je to s výměnou origo rádia za jiné. Píšete tady, že kvůli napájení je nejlepší koupit Blaupunkt. Přítel si koupil do Stila Alpine a protože tam měl jen jeden přívod napájení, tak rádio připojil oběma dráty napřímo. Bohužel to vybíjelo baterku, tak teď musí něco přepojit od spínací skřínky, nebo co. Já bych ráda do svého Puntíka dala taky jiné rádio a bojím se, že budu mít stejné problémy. Blaupunkt tento problém nemá? Já bych radši ale Kenwood nebo Alpine.
Díky všem za odpovědi. Pavča

_________________
Punto 1,2 16V 80, r.v. 2000


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: autoradio výměna?
PříspěvekNapsal: 25 led 2010, 20:41 
Offline
Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 17 pro 2008, 19:52
Příspěvky: 52
Pavča píše:
Ahoj, mám sice Punto a přítel Stilo, ale nikde se to neřeší, jen tady. Chci se zeptat, jak je to s výměnou origo rádia za jiné. Píšete tady, že kvůli napájení je nejlepší koupit Blaupunkt. Přítel si koupil do Stila Alpine a protože tam měl jen jeden přívod napájení, tak rádio připojil oběma dráty napřímo. Bohužel to vybíjelo baterku, tak teď musí něco přepojit od spínací skřínky, nebo co. Já bych ráda do svého Puntíka dala taky jiné rádio a bojím se, že budu mít stejné problémy. Blaupunkt tento problém nemá? Já bych radši ale Kenwood nebo Alpine.
Díky všem za odpovědi. Pavča



Ja mam v mojej multe uz tretie radio a nemal som problem s vybijanim baterky.urcite sa to da spravne zapojit aby to nevybijalo baterku a pochybujem ze Blaupunkt to ma ine,len si nepamatam ako som to zapajal.viem ze som riesil to aby mi islo radio aj pri vypnuti kluca v spinacke,lebo orig.to tak bolo.vacsinou ma radio dva privody + jeden je kvoli udrzaniu nastaveni a kvoli hodinam a druhy hlavne napajanie.ked sa zlucia dohromady tak to funguje normalne...aspon mne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: autoradio výměna?
PříspěvekNapsal: 25 led 2010, 21:43 
Offline
Začátečník

Registrován: 29 kvě 2009, 17:37
Příspěvky: 8
nero30 píše:
Pavča píše:
Ahoj, mám sice Punto a přítel Stilo, ale nikde se to neřeší, jen tady. Chci se zeptat, jak je to s výměnou origo rádia za jiné. Píšete tady, že kvůli napájení je nejlepší koupit Blaupunkt. Přítel si koupil do Stila Alpine a protože tam měl jen jeden přívod napájení, tak rádio připojil oběma dráty napřímo. Bohužel to vybíjelo baterku, tak teď musí něco přepojit od spínací skřínky, nebo co. Já bych ráda do svého Puntíka dala taky jiné rádio a bojím se, že budu mít stejné problémy. Blaupunkt tento problém nemá? Já bych radši ale Kenwood nebo Alpine.
Díky všem za odpovědi. Pavča



Ja mam v mojej multe uz tretie radio a nemal som problem s vybijanim baterky.urcite sa to da spravne zapojit aby to nevybijalo baterku a pochybujem ze Blaupunkt to ma ine,len si nepamatam ako som to zapajal.viem ze som riesil to aby mi islo radio aj pri vypnuti kluca v spinacke,lebo orig.to tak bolo.vacsinou ma radio dva privody + jeden je kvoli udrzaniu nastaveni a kvoli hodinam a druhy hlavne napajanie.ked sa zlucia dohromady tak to funguje normalne...aspon mne.


Připojené měl oba dva dohromady na jeden přívod a baterka se vybíjela, i když bylo rádio vypnuté a panel oddělaný. Asi to vyřeší koupí jiného rádia, teď si našel Blaupunkt Toronto 400. Tak snad mu to už bude fungovat.
Díky za odpověd.

_________________
Punto 1,2 16V 80, r.v. 2000


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: autoradio výměna?
PříspěvekNapsal: 25 led 2010, 23:26 
Offline
Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 11 úno 2009, 13:21
Příspěvky: 182
Mám v Multiple také Alpine a žádný problém, Alpine má totiž také dvojí napájení, dělali mi to ve specializovén servisu, takže nevím jak to zapojili, ale je to OK a s Alpine jsem moc spokojen. Ono to asi nebude rádiem, předtím jsem tam měl Sencor a také to hrálo a nevybíjelo to baterku, záležet bude asi na zapojení.

_________________
/F/I/A/T/ Multipla 1.6 100 16V, r. v. 2001
Šťastnou cestu!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Naše projekty: | Opel | Opel Astra | Opel Astra H | Opel Astra J | Chevrolet | Fiat | Hyundai | Kia | Daewoo Nexia | Suzuki |