Pocas jazdy mi parkrat zablika kontrolka oleja(zažmurká) a potom svieti, kym motor nezhasnem a nenastartujem. OLEJA JE DOST. Po niekolkych km ked to takto robilo zacali klepat aj ventily, tak isto ako ked sa nastartoval prvy krat ked bola hlava sucha.. po chvili to prestalo, teraz to zacalo.
Teoria je taka ze bordel v olejovej vani sa tahanim olejoveho cerpadla prisaje na sitko (kontrolka mi zacne blikat) a ked ho v momente zapcha kontrolka uz svieti. Ked motor zhasnem prestane byt olej tahany a teda smeti napadaju naspodok vane. Nastartujem a kontrolka nesvieti kym bordel nezapcha sitko. Je tato teoria spravna? Pomoze vycistenie sitka olejoveho? Cital som tu o kontrolke ze casto byva zle cidlo tlaku oleja, ale to podla mna by bud svietilo alebo nesvietilo a nie tak ako robi mne. Co teda s tym?
A tu je mozna pricina bordelu v oleji:Tak a som po vymene "tuknutej" hlavy po roztrhnuti rozvodov za inu, vymeneny aj cely rozvod. Druhy den po vymene sa slo s autom nakupovat, no po ceste domov zacala zmurkat az sa rozsvietila kontrolka tlaku oleja. Motor som hned vypol. Volal som
petovi123 s ktorym som skladal motor, a prisli sme na to ci by to nemohlo byt zapchate olejove sitko vo vani. Totizto pri vymene sme si vsimli uplne z vnutra rozsypanu hadicku odvetravania kluky alebo co to je (vid obrazok-
http://upnito.sk/imgresize.php?id=9fe9ba5d451ea7b3463b917dbe96ff64&ms=-1) Ta kovova hadicka ktora ide na blok bola tym uplne zapchata.. Trocha sme to vycsitlo ako slo. No a teda bolo to podla nas tym sajrajtom. Tak som auto opat nastartoval, a kontrolka nesvietila po nabehnuti. Tak idem domov a tesne pred domom znova blik blik a cervena svietila xD Tak som zhasol motor a hned nastartoval a zase nesvietilo nic. A potom po dakom kilometri znova to iste..